Grupul Electrica aderă la principiile Cartei Diversității din România

“Intr-o industrie atat de dinamica precum este industria energetica, a promova si incuraja diversitatea, in toate formele ei, este atat o obligatie fundamentala cat si ingredientul necesar in realizarea unor obiective deosebite.

Este un principiu al practicii noastre de business si suntem constienti ca o mare parte a succesului Grupului Electrica se datoreaza faptului ca l-am incorporat solid in cultura noastra organizationala. Drept urmare, 50% din echipa de management executiv a Grupului este formata din femei.

Ne alaturam cu bucurie Cartei Diversitatii cu convingerea ca o cultura a promovarii autenticitatii, a egalitatii, a respectarii dreptului tuturor de a-si demonstra potentialul profesional indiferent de gen, varsta, etnie, orientare sexuala sau religie aduce abordari si perspective diferite, aduce o contributie majora la obtinerea unor rezultate inovatoare.

Speram ca tot mai multe companii sa se alature acestei comunitati destul de diverse de angajatori responsabili, ca o recunoastere a avantajelor integrarii diversitatii in practica de business, a declarat Georgeta Corina Popescu, Director General al Grupului Eletrica.

Grupul Electrica este cel mai important operator national de retele de distributie, dar si furnizorul de electricitate cu cel mai mare numar de clienti. Listarea duala a Electrica pe bursele de la Bucuresti si Londra din iulie 2014 a fost cea mai de succes listare din istoria Romaniei, fiind singura companie romaneasca, din domeniul energiei, listata pe cele doua burse.

Compania are 8126 de angajati si este o prezenta constanta in Top 10 cele mai valoroase branduri romanesti.

In 2021, Electrica a fost desemnata castigatoare la categoria Finantarea/ Investitia anului, in cadrul Galei Enegycomis Awards, premiul fiind o recunoastere a faptului ca in acest an au fost alocate 310 milioane euro pentru investitii, inclusiv pentru productia de energie din surse regenerabile.

Diversificarea capacitatilor de productie, cu accent important pe energia verde, reprezinta prioritatea Grupului Electrica in perioada urmatoare.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 150 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii la https://www.cartadiversitatii.ro/