Cum te alături Cartei Diversității din România

Dobândirea calității de semnatar al Cartei Diversității din România este un angajament public important prin care organizația semnatară se angajează să sprijine, să protejeze și să dezvolte diversitatea în cadrul organizațional.

Documentul poate fi asumat în egală măsură de companii, IMM-uri, organizații non-guvernamentale, instituții publice, asociații patronale, asociații de business, instituții academice etc.

Carta Diversității își propune să motiveze companiile semnatare să recunoască sau să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale. Prin semnarea Cartei, diversitatea capată dimensiuni practice, devenind parte integrantă din business și cultura organizațională.

Organizațiile care doresc să se alăture Cartei Diversității vor semna textul Cartei (nivel de reprezentare - Președinte / CEO/ Managing Director sau alt reprezentant desemnat de organizație). În spiritul transparenței, organizațiile vor furniza secretariatului Cartei o scurtă descriere a organizației, sigla și un citat din partea persoanei desemnate să reprezinte organizația în activitățile Cartei. Textul, semnat și stampilat, va fi returnat electronic la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Semnatarii (companii și instituții publice) vor achita o taxă unică de 500 € pentru acoperirea costurilor de înregistrare și secretariat. 

Semnatarii pot folosi sigla Cartei pe propriile suporturi de comunicare (site, rapoarte de CSR, rapoarte interne).

Lista organizaţiilor care au aderat deja la principiile Cartei poate fi consultată mai jos.