Intesa Sanpaolo Bank a semnat Carta Diversității din România

“Într-o organizație ca Intesa Sanpaolo, cu aproape 100.000 de angajați în toate colțurile lumii, diversitatea reprezintă un pilon important și o sursă valoroasă de performanță, inovație și progres.

Ne face plăcere să ne alăturăm comunității semnatarilor Cartei Diversității și, astfel, să creștem numărul organizațiilor conștiente de importanța diversității și active strategic în această zonă.

Fiind parte a unui Grup cu experiență vastă în implicare sociala, sustenabilitate și diversitate, egalitatea și respectul pentru valorile individuale au fost incluse în valorile și ADN-ul companiei noastre înca din primii ani de activitate în România.

Iar acum, într-un moment în care tot mai multe organizații conștientizează nevoia adoptării acestor principii sănătoase, putem să ne aducem cu toții contribuția la un mod de lucru mai bun, mai incluziv, atât pentru clienți, cât și pentru resursa umană”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank România.  

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo este cea mai mare banca din Italia și unul dintre cele mai solide și profitabile grupuri bancare din Europa. Oferă servicii bancare de investiții comerciale, corporate, private banking, managementul activelor și asigurări. Grupul Intesa Sanpaolo are aproximativ 13,5 milioane de clienți în Italia și 7,1 milioane de clienți în străinătate, prin băncile comerciale subsidiarele din 12 țări din Europa Est-Centrală, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, precum si o rețea internațională pentru a-i sprijini pe clienții corporate din 25 de țări. Intesa Sanpaolo este recunoscută drept una dintre cele mai sustenabile bănci din lume și se angajează să devină un model de referință în ceea ce privește sustenabilitatea, responsabilitatea socială și culturală. Intesa Sanpaolo sprijină proiecte majore de incluziune economică și de reducere a sărăciei, inclusiv un fond de impact de 1,5 miliarde EUR pentru împrumuturi acordate grupurilor sociale care se luptă să acceseze credite. Grupul are un fond de 6 miliarde de euro dedicat economiei circulare. Grupul este, de asemenea, profund implicat în inițiative culturale din Italia, cu scopul de a conserva, promova și impărtăși moștenirea istorică și artistică a Italiei, și datorită expozițiilor permanente și temporare găzduite la Gallerie d'Italia, muzeele Intesa Sanpaolo situate în Milano, Napoli, Vicenza și, de curând, Torino. Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. Oferă servicii bancare comerciale, de investiții corporate, gestionarea activelor și servicii de asigurări. Detalii la https://www.intesasanpaolobank.ro/

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 150 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii la https://www.cartadiversitatii.ro/