Identity.Education semnează Carta Diversității din România

“Misiunea Identity.Education este să ofere o platformă culturală, artistică, comunitară pentru comunitatea LGBTQIA+ locală. O astfel de misiune nu poate fi susținută decât prin aderarea colectivă la valori de incluziune și diversitate, valori centrale, chiar obligatorii, în munca pe care o facem. Ne bucurăm să fim și noi semnatari ai Cartei Diversității, un spațiu în care vedem organizații atât din sectorul civil, privat sau public, care își asumă munca pentru o societate în care nimeni nu este tratat diferit indiferent de vârstă, sex, dizabilitate, etnie, orientare sexuală sau identitate de gen” - Andre Rădulescu, fondatorx Identity.Education.

 

Despre Identity.Education

Coming out-ul nostru ca și ONG este o poveste despre reziliență.

Identity.Education a fost înființată din nevoia de a avea o reprezentare formală a comunității LGBTQIA+ din Timișoara cu ajutorul evenimentelor artistice și culturale care pun în centru poveștile și vocile oamenilor din comunitate, pentru comunitate.

Creăm campanii și evenimente de conștientizare și educare pe teme importante pentru comunitatea LGBTQIA+, atragem atenția lucrurilor care ne deranjează și ne afectează, vorbim cât să fim auziți și învățăm să cerem drepturile și spațiile care ne lipsesc.

Viziunea: O lume în care comunitatea LGBTQIA+ nu mai este subiect polarizant, ci parte integrantă a identității și a societății.

Misiune: Reprezentarea, promovarea și susținerea nevoilor comunității LGBTQIA+ din vestul țării prin crearea unei platforme culturale, artistice, comunitare.

Scop: Suntem aici pentru a exista o reprezentare formală a comunității și, implicit, nevoilor comunității LGBTQIA+ din vestul țării. Detalii la https://identity.education/

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 152 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii despre aderare și programele Cartei la https://www.cartadiversitatii.ro/