Leroy Merlin semnează Carta Diversității din România

"Avem bucuria să semnăm Carta Diversității din România, acest angajament făcând parte din carta valorilor companiei noastre. Promovarea non-discriminării și a diversității, fie de credințe, preocupări sau idei, este un fundament de lucru în echipă, de coeziune, în scopul performanței noastre.

Proiectele noastre de promovare a diversității merg de la recrutarea și promovarea în companie pe criterii de egalitate de șanse, la acordarea de beneficii și avantaje, la respectul pentru echitate și dreptul la greșeală. Suntem implicați în proiecte sociale și umanitare alături de organizații ce susțin diversitatea și ne angajăm în dezvoltarea lor. Semnarea Cartei Diversității reprezintă pentru noi o reafirmare a angajamentului nostru ca organizație de a susține diversitatea și echitatea în mod activ și continuu”, a declarat Frederic Lamy, Director General Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit. Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține 800 de magazine în 15 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Peste 115.000 de colegi fac parte din familia LEROY MERLIN. Aflată într-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceză de pe piața internațională. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.
În România funcționează 18 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea. iar luna aceasta avem placerea sa deschidem un nou magazin la Targoviste.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 132 de semnatari, acoperind cca. 185.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.