HEINEKEN semnează Carta Diversității din România

„Ne alăturăm cu mândrie Cartei Diversității din România, ca un alt pas firesc în a ne arăta angajamentul de a deveni o organizație mai incluzivă și diversă. De-a lungul istoriei noastre îndelungate, de peste 150 de ani, ne-am propus să creăm un impact pozitiv asupra lumii care ne înconjoară, deoarece credem că cea mai bună bere se produce într-o lume mai bună, iar afacerea noastră poate prospera doar având grijă de oameni, de comunitățile noastre și de mediul înconjurător.

Pe drumul către o companie și o lume incluzive, corecte și echitabile, îmbrățișarea incluziunii și diversității reprezintă un pilon important în noua noastră strategie de durabilitate și responsabilitate, Brew a Better World. Raise the Bar 2030. La HEINEKEN, ne-am angajat să ridicăm standardele de viață și de muncă, să oferim oportunități egale pentru toți oamenii noștri, să sărbătorim diversitatea și să încurajăm incluziunea.

Știm că diversitatea oamenilor noștri ne face la fel de puternici și unici ca mărcile noastre. Valorificăm puterea acestei diversități prin promovarea unui sentiment de apartenență la un mediu incluziv, în care toată lumea contează și are șanse egale să contribuie la succesul organizației noastre.”, a declarat Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN Romania.

Despre HEINEKEN

“Istoria noastră, de care suntem mândri, începe acum peste 150 de ani, atunci când brandul Heineken® a luat naștere într-o berărie din Amsterdam. HEINEKEN este compania producătoare de bere cu cea mai extinsă prezență din lume. Recunoscut pentru brandul Heineken®, Grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, suntem prezenți în peste 70 de țări, iar cei peste 80.000 de colegi aduc la viață valorile companiei noastre: Pasiunea pentru calitate, Respectul pentru oameni și pentru planetă, Bucuria de a trăi.

În România, oferim un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc). Angajamentul nostru față de piața locală se reflectă nu doar prin diversitatea de branduri, ci și prin acțiunile noastre: avem peste 1.100 de angajați în România, ne aprovizionăm de la furnizori locali cu peste 70% din ingrediente și suntem dedicați agendei noastre de sustenabilitate și responsabilitate, ’Brew a Better World’.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 132 de semnatari, acoperind cca. 185.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.