Gebrüder Weiss semnează Carta Diversității din România

“De-a lungul istoriei noastre, recunoașterea și promovarea tratamentului egal al persoanelor au fost văzute drept bunuri de valoare. Astfel, alăturarea și semnarea Cartei Diversității din România a venit ca un pas firesc în menținerea angajamentului făcut. 

Valorile companiei noastre urmează întocmai principiile diversității și incluziunii, iar toți angajații noștri sunt deschiși către orice idei și culturi. Acest lucru înseamnă să ascultăm ce are fiecare dintre noi de spus, să tratăm fiecare angajat în mod echitabil, să fim incluzivi și să valorizăm fiecare persoană din toate perspectivele.   

Politica Gebrüder Weiss privind diversitatea și incluziunea oferă cadrul necesar pentru a valorifica, încuraja, susține și încorpora o forță de muncă diversă indiferent de sex, religie, orientare sexuală, origine etnică, naționalitate, vârstă, opinie politică, activitate sindicală sau dizabilități. Această perspectivă stabilește viziunea și obiectivele companiei pentru îmbunătățirea diversității și incluziunii la locul de muncă, modul în care va atinge aceste obiective și cel în care va măsura progresul. Aceasta este o politică de grup și se aplică tuturor angajaților Gebrüder Weiss la nivel mondial, oferind, de asemenea, principiile directoare ca angajator cu șanse egale.

Aducând în aceeași companie oameni din medii diverse și oferind fiecărei persoane posibilitatea de a contribui cu cunoștințele, abilitățile, experiența și perspectivele sale, susținem permanent valorile Gebrüder Weiss. De asemenea, credem cu tărie că un mediu de lucru divers și incluziv reprezintă pârghia către un business durabil și de succes”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder WeissRomânia.


Despre Gebrüder Weiss

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo (Home Delivery), iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Ca parte din strategia digitală, Gebrüder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienții companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Gebrüder Weiss recunoaște și promovează tratamentul egal al persoanelor, în timp ce diversitatea culturală a concernului este văzută ca un bun de valoare, iar discriminarea unor persoane sau grupuri de persoane nu este tolerată.


Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 134 de semnatari, acoperind cca. 185.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.