Eaton semnează Carta Diversității din România

Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.

Pamela Pop, Director General Eaton Electro Producție, a declarat:

Diversitatea este una din valorile fundamentale în cadrul sistemului de valori după care ne ghidăm în Eaton.

Vrem să fim un model de incluziune şi diversitate în industria noastră, recunoscuţi pentru modul în care respectăm şi apreciem punctele de vedere diferite, acestea fiind încurajate şi valorizate.

Politica companiei este de a lua toate deciziile cu privire la ocuparea forței de muncă, cum ar fi angajarea, compensarea, formarea, promovarea sau transferurile, pe baza principiului egalității de şanse.

Când îmbrăţişăm idei diverse, perspective diferite şi valori culturale, noi ca şi companie dar şi ca indivizi suntem mai puternici! Credem că incluziunea şi diversitatea sunt factori reali şi foarte activi ce stau la baza inovației și a creşterii sustenabile.

Cred cu tărie că atunci când unicitatea fiecărui individ este valorizată se creează premisele obţinerii de rezultate excepţionale.

Pentru a sprijini acest deziderat, Eaton îşi încurajează angajații care împărtășesc scopuri comune, interes sau care au aceeași identitate culturală să se organizeze în comitete, în scopul identificării priorităților, demontării barierelor culturale și implicării în acţiuni comune care vizează promovarea diversității.

Acţiunile noastre au condus de-a lungul timpului la rezultate excepţionale, menţionez câteva:
• Eaton a fost răsplătit de-a lungul timpului cu numeroase premii, ultimul dintre acestea, acordat de Financial Time. În Clasamentul inaugural a liderilor diversității 2020 (Diversity_Leaders_2020_ranking), Financial Time ne-a nominalizat ca fiind una dintre cele mai importante companii din Europa pentru diversitate și incluziune.
• 50% din echipa de management a companiei este alcătuită din reprezentanţi ai minorităţilor şi femei. În România acest procent se ridică la 60%.
• La nivel global, 5.500 de lideri Eaton au participat până în prezent la cursuri care au ca temă incluziunea și diversitatea, pentru a învăța cum să abordeze prejudecățile inconştiente și a creşte conştientizarea culturală și inteligența emoțională.
• Cele 8 comitete ale Eaton care vizează incluziunea și diversitatea (Eaton PRIDE: LGBTQ + and allies, ENGAGE: Eaton Next Generation Achieving Goals & Excelling, iConnect: Black, African American and People of Color, SOAR: Strengthening Our Asian Resources Asian American, #VAMOS !: Hispanic and Latino, WAVE: Women Adding Value at Eaton, enABLE: Persoane cu dizabilități și / sau gestionarea nevoilor speciale, US Veterans: Members of the US military and allies) au acum peste 10.000 de membri din 61 țări, înscrierea ca membru în cadrul acestora crescând cu peste 21% în ultimii doi ani.
• Avem parteneriate cu organizaţii non-profit din întreaga lume pentru a accelera progresul în dezvoltarea diversității în Eaton.
• În 2019, Eaton a achiziționat bunuri și servicii în valoare de 1,9 miliarde USD de la furnizorii diverşi din punct de vedere cultural și etnic.
• Susținem munca flexibilă pentru a permite incluziunea cât mai multor persoane. Soluţiile noastre includ: săptămâna de lucru comprimată, telemunca, program de muncă part-time, program de muncă flexibil / inegal, partajarea locului de muncă.

Despre Eaton
Eaton este companie de gestionare a energiei, cu peste 96.000 de angajați la nivel global, care desfășoară activități în mai mult de 175 de țări şi activează pe 4 sectoare: Electric, Hidraulic, Vehicole și Industria Aerospaţială. Produsele și serviciile Eaton sunt destinate gestionării eficiente a energiei electrice, hidraulice și mecanice.
În România, Eaton are peste 2500 angajaţi care lucrează ca parte a sectorului electric în 4 locații: fabrica de la Sârbi Fărcaşa, judeţul Maramureş (~ 1800 angajaţi), fabrica de la Buşag, judeţul Maramureş (~ 400 angajaţi), fabrica de la Arad, judeţul Arad (~ 300 angajaţi) şi echipa de vânzări cu sediul central la Bucureşti (~ 100 angajaţi). Produsele Eaton, electrice, ajută la generarea, transmiterea și distribuția energiei având soluții care variază de la întreruptoare automate la tablouri de distribuție, de la controlul mașinilor, la iluminatul cu LED-uri.
Misiunea Eaton este de a îmbunătăți calitatea vieții și a mediului prin tehnologiile și serviciile oferite.
Eaton işi împuterniceşte angajaţii să gândească diferit, legat de muncă, comunitatea în care trăiesc şi impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra creşterii calităţii vieţii tuturor.

Carta Diversității din România
Lansarea oficială a Cartei a avut loc pe 18 aprilie 2018, România devenind astfel a 21-a țară din Uniunea Europeană cu o Cartă a Diversității și beneficiind de statutul de membru în cadrul Platformei Europene de Diversitate. Carta Diversității reunește la aceeași masă 112 semnatari, acoperind cca. 153.000 de angajați, care și-au asumat public principiile Cartei, pentru ca diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate în România.