Ashoka semnează Carta Diversității din România

Corina Murafa, Managing Director Ashoka România, a declarat:

"Misiunea Ashoka România este să sprijine inovatori sociali de top ai țării, să învețe din modalitățile lor de inovare și să îi conecteze la o rețea globală pentru a adopta noi cadre care pot susține o lume în care fiecare cetățean este un agent al schimbării. O astfel de misiune nu poate fi susținută decât prin incluziune și diversitate, lucru absolut central în organizația noastră - atât la nivelul echipei, cât și la nivelul programelor pe care le implementăm. Credem într-o lume a tuturor unde, indiferent de vârstă, sex, dizabilitate, etnie, religie sau orientare sexuală, oamenii pot fi actori activi pentru a produce o societate mai bună și echitabilă."

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 5 ONG-uri din lume. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Carta Diversității din România
Lansarea oficială a Cartei a avut loc pe 18 aprilie 2018, România devenind astfel a 21-a țară din Uniunea Europeană cu o Cartă a Diversității și beneficiind de statutul de membru în cadrul Platformei Europene de Diversitate. Carta Diversității reunește la aceeași masă 111 semnatari, acoperind cca. 153.000 de angajați, care și-au asumat public principiile Cartei, pentru ca diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate în România.