GreenFiber semnează Carta Diversității din România

Alina Elena Genes, CEO PET Recycling Division GreenFiber, a declarat:

Ne alăturăm cu bucurie proiectului Carta Diversității, consolidând astfel angajamentul companiei față de principiile diversității, incluziunii și egalității de șanse. GreenFiber este unul dintre cei mai importanți producători de fibre sintetice reciclate din Europa și un important angajator din Buzău, Urziceni și Iași, contribuind activ, încă de la începuturile sale, din 2006, la bunăstarea comunităților alături de care se dezvoltă.

Suntem ghidați de viziunea unui viitor mai bun pentru oameni și pentru planetă, dar suntem conștienți că schimbarea începe de acum, din prezent, prin oportunitățile și instrumentele puse la dispoziția angajaților noștri, pentru ca ei să contribuie activ la această viziune. Oamenii sunt cea mai importantă resursă și facem toate eforturile ca ei să se simtă înțeleși și respectați, oferindu-le un mediu de lucru echitabil, ce încurajează exprimarea deschisă a ideilor și cultivă încrederea în forțele proprii.

GreenFiber este parte din GreenGroup, un important jucător european în economia circulară, ce promovează principiile incluziunii, diversității și egalității de șanse, atât în raport cu angajații, cât și prin relațiile cultivate ca membri ai diverselor comunități și în relațiile de business, ca actori economici. Semnarea Cartei Diversității este o componentă importantă dintr-o strategie mai amplă de integrare a sustenabilității ca practică de business la nivelul întregului grup. Mai multe despre angajamentul pentru diversitate și incluziune socială a grupului aici: Policy - Green Group (green-group-europe.com)

Despre GreenGroup

Cel mai mare grup integrat de reciclare a deșeurilor din Europa  Centrală și de Est și un important jucător în economia circulară.

Cu investiții în valoare de 170 milioane EUR și cu o capacitate instalată de reciclare și producție de peste 460.000 tone anual, GreenGroup are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri. Din familia GreenGroup fac parte: GreenWEEE (lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor), GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european in producţia de fibră sintetică din 100% material reciclat), Green Glass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor), cât și GreenResources Management (implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deșeurile de ambalaje). Mai multe pe: https://www.green-group-europe.com/ro.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 160 de semnatari, acoperind cca. 215.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii despre aderare și programele Cartei la https://www.cartadiversitatii.ro/