Amber a semnat Carta Diversității din România

Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.

“Amber a pornit la drum cu un plan ambițios: să ajungă să ocupe o poziție de vârf în fiecare segment de dezvoltare a industriei de gaming. În prezent, în cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 800 de experți care provin din medii și culturi diferite. Vorbim de Art Directors, 2D și 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers, Game Testers și nenumărați alți specialiști, care au origini și specializări diferite, dar sunt uniți de aceeași pasiune pentru gaming. Cu siguranță, dezvoltarea unui mediu de lucru divers și deschis, ne-a ajutat nu doar să creștem compania, dar și să evoluăm ca oameni. De curând toți angajații Amber au participat activ la alcătuirea și implementarea unui set de valori care ne definesc și ne amintesc zi de zi că doar împreună putem reuși. Toți “cetățenii” Amber sunt egali, sunt acceptați și cu toții ascultăm activ de părerile celorlalți pentru că la baza unei echipe de succes stau oameni puternici și încrezători în a-și exprima părerile. Credem cu tărie în faptul că fiecare companie trebuie să aibă un impact pozitiv, iar acesta este obiectivul nostru principal atât când vine vorba de cei care decid să ni se alăture, dar și de comunitățile în care suntem prezenți”, a declarat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

“Amber este o companie care pune oamenii pe primul loc și care îmbrățișează talentul în toate formele sale. În industria de gaming, Amber este recunoscută ca fiind o companie diversă și inclusivă în egală măsură față de angajați și față de partenerii de business. Acest renume se datorează și modului în care membrii echipelor noastre colaborează și îi întâmpină pe noii colegi, dar și a modului în care relaționează cu clientii. Într-un mediu cu atât de multe specializări pe diferite competențe, crearea unor echipe complexe și variate a dat naștere unui mediu care favorizează inovația, acesta la rândul lui deschizând noi oportunități de business. Țintim către un mediu de lucru care le oferă oamenilor toată libertatea și susținerea de care au nevoie pentru a crea”, a completat Luiza Banyai, People Ops Director.


Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 800 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Amber susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind inițiatorul campaniei #herowngame, acțiune ce-și propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 141 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii la https://www.cartadiversitatii.ro/