BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group semnează Carta Diversității din România

"BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group este parte integrantă din Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care are peste 25.000 de angajați în Austria și Europa Centrală și de Est. Diversitatea, prezentă astfel în 30 de țări, sub umbrela VIG, se reflectă în fiecare mediu socio-cultural local, limbă vorbită sau cultură organizațională, fiind o valoare cheie pe care se bazează modelul de afaceri de succes al Grupului.

Mai mult decât atât, această diversitate ne permite un transfer constant idei, know-how și bune practici cu celelalte companii din grup. Astfel, am realizat că diversitatea constă în asimilarea de perspective noi, susținându-ne astfel deschiderea către diverse moduri de abordare a provocărilor de zi cu zi.

În același timp, cultura organizațională a companiei reflectă, la rândul ei, o multitudine de influențe care ne oferă posibilitatea de a încuraja și pe plan local adoptarea diferențelor de opinii sau cultură.

La BCR Asigurări de VIG, fiecare angajat este unic și valoros. Încurajăm comunicarea deschisă, deoarece considerăm că este esențială pentru ieșirea din zona de confort și dezvoltare continuă pe toate palierele, atât personale, cât și profesionale. Acest atu al companiei se propagă în mod pozitiv și asupra clienților noștri, care găsesc în portofoliul nostru diversificat produse și servicii de asigurare care răspund nevoilor lor distincte de protecție, economisire sau investiție.

Aderarea la Carta Diversității din România este mai mult decât un angajament pentru BCR Asigurări de Viață VIG: este un pas înainte spre încurajarea incluziunii sociale, acceptarea și promovarea diversității sub toate formele sale și contribuția activă pentru o economie sustenabilă."

Erwin Hammerbacher, CEO, Președinte Directorat BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group

Despre BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group
BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group este o companie membră a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internaționale de asigurări din Europa Centrală și de Est. Înființată în anul 2005 ca subsidiară a BCR, compania și-a început activitatea operațională în anul 2006.
În același an, Erste Group devine acționarul majoritar al BCR, iar BCR Asigurări de Viață intră direct în top 10, ocupând locul 8 în industria asigurărilor de viață din România. În anul 2007 compania a fost autorizată și ca administrator de fonduri de pensii facultative și a lansat primul său fond, devenind lider pe piața fondurilor de pensii facultative. În paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continuă ascensiunea în topul asiguratorilor de viață. În septembrie 2008, Vienna Insurance Group (VIG), devine acționar majoritar al companiei.
Parteneriatul excelent cu cea mai mare bancă din România, BCR, se reflectă în calitatea produselor de asigurare lansate în rețeaua bancară, în calitatea și diversitatea portofoliului și nu în ultimul rând în rezultatele companiei și recunoașterea de care aceasta se bucură pe piață.

Despre Vienna Insurance Group
Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. Acesta este cel mai bun rating al unei companii din indicele ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 128 de semnatari, acoperind cca. 182.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.