Philip Morris România semnează Carta Diversității

Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.

„Viziunea Philip Morris International poate deveni realitate doar prin incluziune și diversitate. Pe măsură ce compania se transformă, un mediu de lucru incluziv ne permite să atragem și să păstrăm o comunitate diversă de angajați care stau, de fapt, la baza dezvoltării și inovației de care avem atâta nevoie. Ca prioritate la nivel local, ne dorim ca cei peste 1.000 din România, să se simtă sprijiniți, respectați, implicați și să aibă oportunitățile necesare pentru a-și atinge potențialul indiferent de vârstă, naționalitate, identitate de gen, etnie, orientare sexuală, religie sau orice altă caracteristică care i-ar putea face să se simtă prea vizibili sau invizibili.

Semnarea Cartei Diversității este o recunoaștere a angajamentului pe care Philip Morris, la nivel internațional, dar și în România, și l-a asumat, dar și o promisiune că vom continua să oferim un mediu de lucru în care angajații să poată să se dezvolta pe măsura potențialului lor.”

Luminița Florea, Director People & Culture, Philip Morris România

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International (PMI), o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Ne-am propus să înlocuim țigările cu produse cu risc redus în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze. Dezvoltăm o nouă categorie de produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Prin cercetare multidisciplinară și de lungă durată pentru dezvoltarea produselor, dotări de ultimă generație și fundamentare științifică, ne propunem ca produsele noastre fără fum să răspundă deopotrivă preferințelor consumatorilor adulți și celor mai stricte cerințe de reglementare.

Forța de muncă, la nivel internațional, numără peste 77.000 de oameni care vorbesc mai mult de 80 de limbi. 42% dintre angajați sunt femei, în timp ce 36% din pozițiile din management sunt deținute de femei. Prioritatea companiei este atragerea, sprijinirea și păstrarea în companie a unor oameni cu talente diverse, indiferent de vârstă, sex, religie sau capabilități.

În 2019, Philip Morris International a obținut certificarea Equal-Salary la nivel internațional, iar în 2020, compania a fost certificată ca Global Top Employer pentru al patrulea an consecutiv.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității, a promovării principiului egalității și a principiului nediscriminării. Carta Diversității reunește la aceeași masă 109 semnatari care și-au asumat public principiile Cartei. Inițiativa acoperă cca. 157.000 de angajați. Inițiativa este afiliată la Platforma Europeană de Diversitate. https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/combatting-discrimination/tackling-discrimination/diversity-management/diversity-charters-eu-country_en