MozaiQ semnează Carta Diversității din România

“Încă de la înființare, noi la MozaiQ ne-am luat un angajament ferm de a lupta pentru comunitatea LGBTQ+ în toate sferele sociale. Credem că schimbarea în bine este posibilă atâta timp cât coagulăm cât mai multe comunități și inițiative.

Din 2019 am început și munca alături de companii prin proiectul „Unicorns @ Work”, care presupune munca directă cu comunitatea transgender, dar și LGBQ+, dublată de munca alături de companii pentru a crește gradul de incluziune la locul de muncă și a seta standarde de bune practici care să poată fi replicate ulterior. Organizăm anual și un târg de joburi, precum și sesiuni de networking între companii LGBTQ+-friendly. Sunt multe provocări, dar am învățat un lucru fundamental: „Omul sfințește locul”, iar cel mai important este să găsești într-o companie un om care să fie entuziast, să vrea să îmbunătățească lucrurile, din poziția de persoană LGBTQ+ sau aliat”, a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.  

 Despre MozaiQ

Asociația MozaiQ este o organizație comunitară LGBTQ+ a cărei misiune este să protejeze, să susțină și să promoveze drepturile și libertățile persoanelor LGBTQ+ din România.

MozaiQ a luat naștere în 2015 în urma unor discuții comunitare la care au participat peste 60 de persoane. Proiectele noastre adresează direct, dintr-o perspectivă intersecțională, problema diversității și a incluziunii și își propun să faciliteze accesul deplin și fără discriminare al persoanelor LGBTQ+ în domenii cheie ale societății: familie și viața comunitară, învățământ, sănătate, cultură, piața muncii și participare politică.

Rădăcinile noastre sunt în comunitate. Lucrăm alături de grupuri de inițiativă și ONG-uri din România, parteneri instituționali și din mediul de business, dar și alături de grupuri vulnerabile (persoane LGBTQ+ rome, persoane transgender și non-binare, tineri, femei LBT).

Misiunea noastră este să generăm schimbare socială și politică pozitivă pentru comunitatea LGBTQ+, facilitând accesul comunității queer la instrumente care încurajează implicarea (prin evenimente sociale și culturale, întâlniri comunitare, dezbateri politice), schimbarea în câmpul muncii (târguri de joburi LGBTQ+, training-uri despre incluziune și diversitate, întâlniri) și empanciparea politică și socială (apeluri de proiecte și accesul la microgranturi, consiliere profesională, acțiuni publice, campanii de advocacy, proiecte artistice etc.).

Detalii la www.mozaiqlgbt.ro