Deutsche Bahn Cargo a semnat Carta Diversității din România

“Suntem mândri să fim semnatari ai Cartei Diversității în România. Principiile acesteia ne ghidează strategiile de recrutare și dezvoltare, deoarece credem că puterea noastră stă tocmai în diversitate ca răspuns la complexitate. Fiecare dintre angajații Deutsche Bahn Cargo Romania aduce valoare prin unicitatea lui. Diversitatea și Incluziunea sunt două direcții care duc spre inovație și ne asigură adaptarea la această lume aflată mereu în schimbare”, a declarat Andreea Ciulacu, HR Director Deutsche Bahn Cargo Romania S.R.L.

***

Deutsche Bahn Cargo Romania, subsidiara celui mai mare transportator feroviar din Europa – Deutsche Bahn Cargo AG - oferă servicii de manevră și transport de marfă pe calea ferată pentru clienți din diferite industrii, de la automotive la produse agricole, îngrășăminte și produse chimice, materiale de construcții, feroase sau neferoase ori cărbune, dar și școli de calificare a personalului în domeniul feroviar.

Începând cu ianuarie 2021, Deutsche Bahn Cargo Romania a devenit compania care consolidează poziția grupului în regiunea Europei de sud-est, prin implementarea strategiei, a obiectivelor, coordonând și dezvoltând business-ul atât în România cât și în cadrul filialelor Deutsche Bahn Cargo din țările vecine, Ungaria și Bulgaria.

Cu o echipă puternică, cu expertiză în domeniu, resurse și oameni de calitate, Deutsche Bahn Cargo Romania este astăzi al doilea cel mai mare operator feroviar privat din țară, cu o flotă de 60 de locomotive și 3000 de vagoane, dispusă pe întreaga rețea feroviară din România. Datorită celor aproape 800 de angajați coordonați din 6 locații strategice din țară – București, Constanța, Timișoara, Curtici, Turceni și Giurgiu – operatorul asigură transporturi naționale și internaționale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător, sigure și de încredere.

Certificatele de siguranță deținute permit operarea pe întreaga rețea feroviară românească, iar la nivel european, compania utilizează toate resursele rețelei europene Deutsche Bahn Cargo pentru asigurarea serviciilor și îndeplinirea angajamentelor luate față de clienți.

Orientarea spre client, protejarea mediului înconjurător, investiția în dezvoltarea personalului și optimizarea proceselor sunt aspecte pe care cultura organizațională a companiei le are la bază, fiind totodată principiile care formează excelența operațională pe care compania, ca angajator de top, le are în vedere. Valorile companiei, esențiale pentru comunitate, sunt cuprinse în 4 elemente: comunicare, echipă, respect și calitate.

Ne dorim să devenim cel mai atractiv angajator din acest domeniu. Investiția în viitor înseamnă investiție în resursa umană și facem asta atât pentru proprii angajați cât și prin atragerea tinerilor spre industria feroviară.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 145 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii la https://www.cartadiversitatii.ro/