OTP Bank România semnează Carta Diversității

Gyula Fater, CEO OTP Bank România, a declarat:

“Cred că este timpul ca diversitatea să nu fie doar tolerată, ci să trăim în ea cu bucurie. Pentru a ajunge la această stare de spirit trebuie să fim capabili să înfrângem prejudecățile, să eliminăm barierele ridicate și să ne dăm seama că acest lucru nu atentează în niciun fel la coerența valorilor noastre, ci din contră, reprezintă un câștig pentru echipe, comunități, chiar și pentru sine.

Poate că este nevoie de educație pentru a ajunge cu toții la această convingere sau poate că este suficient doar să ne punem întrebarea: de ce? De ce ne sperie? Sau de ce simțim adversitate față de ce nu este la fel ca noi? Un răspuns sincer, însoțit de o deschidere de a cunoaște culturi noi, oameni diferiți, care gândesc altfel poate sta la baza acestei schimbări de mentalitate.

Eu sunt convins că dacă facem acest pas acum, dacă alegem să creăm punți între oameni în acest moment, vom conștientiza adevărata bogăție pe care o aduce diversitatea și vom fi foarte mândri de noi în viitor pentru că am făcut alegerile corecte.

De-a lungul carierei mele, am putut observa personal că un business se dezvoltă frumos și rapid doar atunci când le arătăm tuturor colegilor respect și încredere. Dincolo de experiența mea, sunt și studii publice care arată clar impactul pozitiv pe care diversitatea și incluziunea le au în atingerea obiectivelor de business și în menținerea angajaților într-o companie.

Am promovat mereu egalitatea de șanse prin norme interne și proiecte susținute public în cadrul OTP Bank România. Semnarea Cartei Diversității este pentru noi o oportunitate, dar și o responsabilitate de a reaminti valorile care stau la baza OTP Bank România și de a le aprofunda din ce în ce mai mult în perioada următoare.”


OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic aproape 19 milioane de clienți din 11 țări.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 138 de semnatari, acoperind cca. 190.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.