Sphera Franchise Group semnează Carta Diversității din România

Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate şi incluziune în practicile organizației.

“Suntem bucuroși și totodată onorați să ne alăturăm ambasadorilor Cartei Diversității din România. Pentru Sphera Franchise Group, diversitatea, sub toate formele acesteia: culturală, etnică, vârstă, de gen și nu numai, reprezintă un aspect fundamental atât al culturii organizaționale, cât și al modului în care ne desfășurăm operațiunile, lucru confirmat și de primul Raport de Sustenabilitate al Sphera Franchise Group, publicat în 2019, precum și de acțiunile de CSR desfășurate de brand-urile din portofoliul nostru.

Ne propunem, prin strategia de HR și proiectele implementate la nivel de grup, să devenim un angajator de top, care se adresează unor categorii foarte variate ale populației active. În următorii ani, ne dorim să asigurăm un cadru sustenabil și divers de integrare socială adecvată și unor categorii care provin din medii defavorizate și să includem într-o măsură mai mare persoane apte de muncă cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu anumite dizabilități, persoane care doresc să își continue studiile și care au nevoie de un cadru prin care se pot susține financiar, precum și de mentorat. Ne dorim, de asemenea, să reunim și să integrăm, cultural și profesional, o diversitate de naționalități în cadrul echipei noastre.

Suntem de părere că incluziunea asumată este un puternic generator de inovație, productivitate și creativitate, iar formalizarea acesteia este o formă de respect pe care orice angajator orientat către un business sustenabil ar trebui să o salute cu entuziasm.

Pe această cale, dorim să felicităm inițiatorii Cartei Diversității - susținătorul oficial al drepturilor omului în rândurile companiilor publice și private”, a declarat Cristina Ulesan, Chief People Officer, Sphera Franchise Group.

“Salutăm decizia Sphera Franchise Group de a sprijini platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Sphera Franchise Group vine în cadrul platformei cu o expertiză solidă în managementul diversității și suntem convinși că toți semnatarii vor aprecia schimbul de bune practici și opiniile specialiștilor Shera”, a declarat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversității din România.


Înființată în 2017, Sphera Franchise Group SA este cel mai mare grup din industria de food service din România care operează în sistem de franciză brand-urile Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell. Companiile Grupului își desfășoară activitatea pe trei segmente, și anume: restaurante cu servire rapidă (KFC și Taco Bell), restaurante cu servire completă (Pizza Hut Dine-In) și livrare la domiciliu (Pizza Hut Delivery și KFC Delivey).

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității, a promovării principiului egalității și a principiului nediscriminării. Carta Diversității reunește la aceeași masă 104 semnatari, acoperind cca. 140.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.

Detalii la www.cartadiversitatii.ro