Edenred România semnează Carta Diversității

Edenred a semnat Carta Diversității în România, întărind și confirmând astfel valorile pe care le pune în practică de peste 20 de ani: principiile diversității, non-discriminării și egalității de șanse în cadrul companiei.

Edenred este cea mai mare companie emitentă de carduri și tichete de beneficii pentru angajați și companii, fiind lider global în soluții de plăți pentru piața muncii. Grupul Edenred are 8.500 de angajați în 46 de țări și conectează prin soluțiile sale peste 47 de milioane de angajați utilizatori, 830.000 de companii și 1.7 milioane de comercianți parteneri. În România, peste 35.000 de companii folosesc soluțiile Edenred pentru a-și recompensa și motiva cei peste 1.5 milioane de angajați.

Dana Sîntejudean, General Manager al Edenred România & Moldova, devine astăzi Ambasador al Diversității în România: „Mă bucur de momentul acesta, în care putem printr-un gest oficial să confirmăm lucrurile în care credem și pe care le punem în practică zi de zi – respect, încredere, egalitate de șanse, incluziune. Diversitatea este pentru noi o sursă de creativitate, de inovație și de performanță. Însăși activitatea noastră pornește de la ideea de a contribui la succesul companiilor partenere, la bunăstarea angajaților lor și la o mai bună calitate a vieții pentru toți. Soluțiile Edenred sunt construite prin conectarea celor care pot progresa și prospera împreună, iar diversitatea clienților și utilizatorilor noștri s-a reflectat dintotdeauna în interiorul companiei noastre. Diversitatea ne dă putere, ne face mai buni, mai rapizi, mai pregătiți să anticipăm tendințele sociale și să conturăm viitorul. Avem cu toții nevoie de împlinire, atât profesională, cât și personală, iar promovând o cultură a diversității, construim o viață mai bună pentru noi înșine și pentru cei de lângă noi.”

„Semnarea Cartei Diversității vine ca un pas firesc ce completează strategia noastră de responsabilitate socială și susține ambiția Edenred de a fi unul dintre cei mai buni angajatori. De asemenea, ne bucurăm nespus că Dana Sîntejudean devine unul dintre ambasadorii oficiali ai proiectului, ea însăși fiind un model feminin de succes care inspiră noile generații.” spune Eduard Drăghici, Senior Internal Communications, Employer Branding & CSR Partner al Edenred România & Moldova.

Lansată în aprilie 2018, Carta Diversității din România urmează modelele din alte state europene și are la bază un set de principii generale, asumate voluntar de către semnatari cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă. Carta sustine semnatarii să pună în aplicare sau să-și extindă angajamentul în managementul diversității dincolo de rigorile și obligatiile legale.

„Suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care diversitatea le aduce în cadrul unei comunități, însă îmbrățișarea acestei valori nu este întotdeauna ușoară. Lucrând cu oameni din medii diferite și cu experiențe diferite, ajungem să luăm decizii mai bune și să construim o cultură bazată pe încredere și respect reciproc. Pentru a avea succes în această misiune, avem nevoie de strategii simple care să pună accent pe incluziunea socială și pe egalitatea de șanse, iar Carta Diversității propune câteva angajamente elementare, menite să ne ghideze pe noi toți în această călătorie plină de beneficii pentru întreaga comunitate din România.” adaugă Eduard Drăghici.

România este a 21-a ţară în Europa cu o Carta a Diversităţii, numărând până în prezent 99 de semnatari – companii, IMM-uri, ONG-uri, instituții publice, asociații patronale, asociații de business, instituții academice etc., reprezentând mai mult de 130.000 de angajaţi. Proiectul reprezintă o excelentă platformă colaborativă de dezbatere în jurul managementului diversității, facilitând accesul la resurse și bune practici.

În Europa, Carta Diversității reuneste astăzi peste 8.000 de semnatari din 24 state membre, care și-au asumat principiile Cartei la nivel național. Peste 14 milioane de angajați benefciază deja de angajamentul voluntar al companiilor și instituțiilor publice semnatare.


Edenred, lider mondial în soluții de plată pentru piața muncii, conectează 830.000 de clienți corporații, 47 de milioane de utilizatori-angajați și 1,7 milioane de comercianți parteneri din 46 de țări. Datorită platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzacții în 2018, realizate în principal prin intermediul aplicațiilor mobile, platformelor online și cardurilor, reprezentând peste 28 de miliarde de euro în volum de afaceri.

Cei 8.500 de angajați Edenred sunt animați de misiunea comună de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților, de a crește eficiența companiilor și de a spori veniturile comercianților parteneri. Realizează acest lucru prin intermediul a trei linii de afaceri:
- Beneficii pentru angajați (hrană, masa de prânz, bunăstare, agrement, cultură și servicii umane);
- Soluții pentru flote și mobilitate (combustibil, taxe de drum, întreținere și călătorii de afaceri);
- Soluții complementare, inclusiv servicii de plăți corporative (carduri de plată virtuale, transferuri bancare identificate și plăți furnizori), soluții de incentivare și recompense (platforme, carduri cadou și programe de incentivare) și programe sociale publice.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe și MSCI Europe.