Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) semnează Carta Diversității

Anul acesta, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) împlinește zece ani de activitate. Zece ani în care misiunea noastră a fost și este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau de spectru autist (tulburări neuropsihice) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament.

Conștientizarea și asumarea responsabilității față de copiii care suferă de tulburări comportamentale sau neuropsihice, a implicării la nivel de grupuri sociale în acceptarea și integrarea în comunități diverse, sisteme de învățământ și meserii a acestor copii, sunt valorile care ne ghidează toate acțiunile și proiectele pe care le generăm în beneficiul unei societăți înalt funcționale din punct de vedere uman, comportamental și social.

În viziunea noastră, tulburarea comportamentală este un aspect din procesul natural al vieții, prin urmare este firesc să susținem prin acțiuni specializate și eforturi unanime, dezvoltarea sănătoasă a copiilor afectați.

Aderarea noastră la Carta Diversității, în mod public, este un pas firesc în dezvoltarea noastră și în acțiunile noastre de a educa publicul larg și de a demonstra că fuziunile necondiționate și parteneriatele sănătoase între actori diverși din societatea românească (companii, ONG-uri, autorități publice) sunt cele mai bune căi de a aduce schimbarea pozitivă de lungă durată în țară, în beneficiul oamenilor, de la mic la mare.

Misiunea, valori si orientările Cartei sunt identice celor asumate de organizația noastră, atât în managementul nostru intern, cât și în activitățile externe, astfel încât semnarea acestui acord nu numai că este o onoare pentru noi, dar este și o dovadă a faptului că sunt multe organizații care activează asemenea nouă.

Carta Diversității reprezintă speranța că toate eforturile noastre pentru incluziune, egalitate de şanse şi non-discriminare în ceea ce privește copiii și adulții care suferă de tulburări comportamentale sau de autism vor avea un ecou puternic în societatea românească, în viitorul apropiat.

Ancuța Dumitrescu, Președinte ATCA