Premier Restaurants România, operatorul McDonald’s în România, semnează Carta Diversității

Paul Drăgan, Director General Premier Restaurants România, a declarat:

Premier Restaurants România, operatorul McDonald’s în România, oferă un mediu de lucru incluziv care încurajează dezvoltarea echipei prin oportunități de carieră și prin susținerea tuturor membrilor săi, indiferent de naționalitate, religie, sex sau vârstă.

Astfel promovăm un mediu de lucru plăcut și deschis pentru toți cei peste 5.300 de angajați la nivel național și pentru toți cei care doresc să facă parte din echipa McDonald’s. Ușile noastre sunt deschise pentru toată lumea, iar fiecare dintre colegii noștri are oportunitatea de a-și atinge potențialul și de a evolua constant, peste 90% dintre promovări fiind din cadrul echipei. Pentru că știm că numai împreună, în echipă, împărțind fiecare moment, putem învăța unii de la alții și putem inova zi de zi, oferind servicii de cea mai bună calitate.   

Totodată, facem demersuri constante pentru a susține și încuraja egalitatea de gen. Sprijinim reprezentarea echilibrată a femeilor în poziții de conducere și luare a deciziilor, 67% dintre pozițiile de management din restaurante și de la sediul central fiind ocupate astăzi de femei. Iar acesta este un prim pas, pentru că ne dorim să îmbunătățim acest raport în următorii trei ani.

În același timp, punem accent pe oferirea posibilității de angajare tuturor celor care își doresc să ni se alăture. Iar această determinare se reflectă și în numărul persoanelor cu dizabilități care s-au alăturat echipei, care a crescut cu 73%. Fiecare dintre aceștia a fost foarte bine primit, apreciind deschiderea colegilor în procesul de integrare și acomodare.

Mai mult, ne dorim ca fiecare membru al echipei să aibă cadrul necesar pentru a se dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Continuăm să asigurăm cursuri și traininguri specifice pentru avansarea în cadrul companiei, dar și programe naționale precum Bursele McDonald’s, prin care susținem performanța școlară a angajaților studenți, sau BACMeUp, prin care le oferim colegilor noștri sprijinul necesar pentru finalizarea studiilor. 44% dintre colegii noștri au sub 25 de ani și peste 50% dintre colegi beneficiază de un program flexibil, de 4, 6 sau 8 ore, adaptat nevoilor lor, susținându-i astfel în desfășurarea activităților de educație.

Pentru McDonald’s în România, semnarea Cartei Diversității reprezintă o onoare, și, totodată, afirmarea publică a angajamentului pe care ni l-am luat pentru promovarea diversității și egalității în echipa noastră. Astfel, contribuim la o societate și o lume mai incluzivă și tolerantă, construind un viitor mai bun pentru comunitățile pe care le deservim.

Despre Carta Diversității din România

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității are 175 de semnatari, acoperind cca. 230.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii despre aderare și programele Cartei la www.cartadiversitatii.ro.