Optima aderă la principiile Cartei Diversității din România

La Optima, cea mai valoroasă resursă a companiei au fost, sunt și vor fi oamenii. Iar cheia succesului este data de modul în care îi aducem împreună, încurajând diversitatea, asigurând egalitatea de șanse și reușind incluziunea pentru toți colegii noștri, pentru a-i putea pune în valoare. Puterea unei organizații stă în diversitate și cu cât înțelegem asta mai repede, cu atât mai repede se va dezvolta și înflori organizația, pe o cultură sănătoasă, în care oamenii își pot realiza potentialul. Optima se mândrește că nu este doar un furnizor tipic de soluții de tip outsourcing, ci este a doua casă pentru toți colegii, indiferent de gen, vârstă, etnie, orientare sexuală, rasă, credință religioasă sau abilități fizice, fiecare având locul sau aici și găsindu-și echilibrul propriu între muncă și viața personală.

Suntem mândri și onorați să ne alăturăm acestei extraordinare comunități a semnatarilor Cartei Diversității din România, și astfel să putem întări una din valorile noastre: “Teamwork with energy and respect for each other”. Cultura Optima s-a bazat încă de la început pe principiile diversității, echitatii și incluziunii, fiind pentru noi o prioritate constantă să oferim tuturor șanse egale de a-și dezvolta calitățile și valorifica potențialul. Aderarea la Carta Diversității este doar un pas, însă ce va fi și mai important este să continuăm să învățăm de la alte organizații, să aplicăm intern și să contribuim și noi mai departe la înțelegerea cât mai profundă și la schimbarea mentalului din societatea românească pentru ca diversitatea, echitatea, respectul și incluziunea să devina principii de viață dominante și în România.

Prin semnarea Cartei Diversităţii, Optima se angajează public să respecte și să încurajeze diversitatea sub toate formele ei și să ofere un mediu de lucru incluziv tuturor.

Bogdan Roșu, CEO Optima

Despre Optima:

Optima este o companie româneasca de outsourcing (contact center) care deserveşte atat clienţi din piaţa locală, cat si clienti internationali, din domenii precum telecomunicaţii, energie & utilităţi, servicii financiare, retail. Optima oferă servicii de telemarketing, telesales şi respectiv suport clienti, printr-o solutie omni-channel. Optima Solutions Services este parte din grupul Next Capital, opereaza in Bucuresti, Iasi si Brasov si are peste 450 de angajati.

Despre Carta Diversității din România

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității are 174 de semnatari, acoperind cca. 225.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii despre aderare și programele Cartei la www.cartadiversitatii.ro.