Grupul DIGI | RCS & RDS semnează Carta Diversității din România

Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.

“Odată cu semnarea Cartei Diversității din România, compania noastră recunoaște contribuția diversității și a egalității de șanse la dezvoltarea business-ului nostru, care a pornit ca o inițiativă antreprenorială, iar azi este un operator de comunicații cu ambiții europene.

Este un angajament reconfirmat, de fapt, de echipele noastre din România, cu privire la încurajarea incluziunii sociale, a diversității și a nediscriminării.

Atât managementul, cât și angajații Digi| RCS & RDS adoptă în activitatea de zi cu zi comportamente care ne încredințează că diversitatea face parte din cultura organizațională a companiei. În acest moment, ea devine un scop asumat și transpus în obiectivele de responsabilitate socială ale Digi | RCS & RDS, contribuind la dezvoltarea durabilă a companiei.”

Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS

“Noi suntem Digi. Din echipa noastră de aproape 13.000 de angajați fac parte ingineri în telecomunicații, alpiniști, IT-iști, juriști, contabili, pompieri, regizori, operatori, jurnaliști și sute de alte categorii de specialiști, care lucrează împreună, unii dintre ei chiar din primul an de existență al companiei. Într-o astfel de structură complexă și eterogenă, succesul este asigurat doar prin respect și încredere, iar reușitele noastre se datorează unității în diversitate - valoare foarte importantă pentru noi.

Ne bucurăm că facem parte, de astăzi, din această declarație europeană pentru non-discriminare, egalitate de șanse și respect reciproc. Angajamentele propuse de Carta Diversității se regăsesc și în valorile noastre, iar semnarea Cartei nu este altceva decât un gest firesc de recunoaștere publică a acestora. ”

Camelia Maria, Șef Departament Resurse Umane


Despre Grupul DIGI | RCS & RDS
Lider al pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Grupul Digi | RCS & RDS figurează în topul operatorilor tradiționali de cablu din Europa. Compania deține cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării cumulat în România și Ungaria, la finalul anului 2018. În România, este liderul pieței, pe segmentele pay-tv și interne fix, cu o cotă de piață de 50%, pe fiecare segment, și este liderul incontestabil al portabilității, în domeniul telefoniei mobile, în cei 11 ani de existență ai serviciului.

Grupul Digi este cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu peste 13.000 de angajați în toată țara, și un important contribuabil la bugetul de stat și al asigurărilor sociale și de sănătate, cu mai mult de 120 milioane EUR anual.

În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează canalele de televiziune Digi 24, Digi Sport, Film Now, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, primul post Ultra-HD din România, Digi4K, posturile de radio ProFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității, a promovării principiului egalității și a principiului nediscriminării. Carta Diversității reunește la aceeași masă 105 semnatari care și-au asumat public principiile Cartei. Inițiativa acoperă cca. 152.000 de angajați.


Contact

Dana Oancea, Forum for International Communications (semnatari companii)
0722-964382, dana.oancea@cartadiversitatii.ro
Monica Cugler, Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21 (semnatari ONG-uri)
021-213114076, monica.cugler@agenda21.org.ro
Adriana Circiumaru, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (semnatari institutii publice)
0374112770, adriana.circiumaru@anfp.gov.ro