CEZ România semnează Carta Diversității

„Energia care vine de la oameni” este crezul care ne inspiră în activitatea noastră de zi cu zi, iar această energie este și rezultatul diversității angajaților Grupului CEZ în România în toate formele ei. Ne alăturăm inițiativei Cartei Diversității cu un scop clar, acela de a contribui la creșterea diversității în industria energiei, prin asigurarea vizibilității tuturor grupurilor, indiferent de gen, etnie, cultură, sau orice altă componentă a identității acestora.

Unul dintre pașii parcurși deja către îndeplinirea acestei misiuni este proiectul Ucenic Electrician, implementat de Distribuție Oltenia, prin care ne implicăm în pregătirea educațională a generației de electricieni a viitorului. Deja în cel de-al doilea an de implementare, numărul fetelor care au optat pentru clasele profesionale Ucenic Electrician a crescut (de la 1 la 6), ca rezultat al campaniei de comunicare dedicată programului în cadrul căreia regăsim atât băieți cât și fete în rolul viitorului electrician. De asemenea, suntem conștienți că rolul diversității nu poate fi complet fără incluziune, fără mecanismele care să permita dezvoltarea unui grup divers de angajați, ceea ce ne motivează să ne îndreptăm resursele către crearea unui model autentic de valorizare a diversității”, a decarat Martin Zmelik, CEO CEZ România.


Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii - Distributie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ a investit, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, 1,1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta s-a desfasurat in mai multe etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa s-a desfasurat in zona Cogealac si Gradina, incluzand 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70 GWh/an. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se astfel la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.